2022 – 2023 metų RKL sezone buvo pristatyta Birštono kurorto komanda Birštono „Birštonas“. Sezono pradžia nustebino energija trykštančiais krepšininkais. Ne mažiau ši komanda sezono pradžioje nustebino Birštono miesto gyventojus bei padovanojo itin atkaklias rungtynes be patirtų pralaimėjimų – jų buvo net 8 iš eilės namų arenoje. Džiugu, kad pergalių džiaugsmas paskatino susiburti kurorto žmones bei lankytis rungtynėse.
Ne tik gražus žaidimas, bet ir naujai susibūrusi krepšinio šokėjų komanda džiugino žiūrovų akis. Anot komandos iniciatorės / trenerės Deimantės Virbickaitės „smagu, kad naujai susibūrusi komanda Birštone pilnai mąstė apie rungtynių išpildymą ir paskatino susiburti merginų šokėjų krepšinio komandą „Diamond dance“. Man asmeniškai šokio samprata yra pažįstama, tad liko tik pilnai išpildyti keliamus reikalavimus bei atitikti krepšinio rungtynių formatą, suburti merginas. Labiausiai nustebino komandos vadovo užsispyrimas ir noras siekti kokybiškų ir pilnaverčių rungtynių, tad naujai susibūrusiai šokėjų komandai ne tik surado lėšų pirmoms aprangoms įsigyti, bet ir suorganizavo tinkamas patalpas treniruotėms. Šis pirmasis indėlis mums, kaip naujai susikūrusiai krepšinio šokėjų komandai, yra ypač svarus, tad esame dėkingos už galimybę pasirodyti žiūrovams, tuo pačiu garsinti kurorto komandos vardą“.
Įsibėgėjus rungtynių maratonui, pagrindiniu komandos rėmėju tapo Birštone įsikūrusi transporto kompanija, vežanti dalinius ir pilnus krovinius iš Norvegijos, Švedijos ir Suomijos į Lietuvą, Latviją – Milasta. Komandos treneris Aurimas Liuiza sezono pradžioje minėjo, kad tokios sėkmės, kuri atsispindi turnyrinėje lentelėje net nesitikėjo, bet tai tik patvirtina sunkaus darbo vaisius. Beabejo, visi suprato, kad komandai negalima užmigti ant laurų, būtina palaikyti tempą ir žengti tolyn.
Reguliaraus sezono antrajame rate tiek namų, tiek išvykos mūšiai tapo kur kas sudėtingesni. Patirtos nesėkmės nenumalšino noro laimėti, o tik dar labiau skatino ir kvietė kurorto gyventojus ir svečius šiltai palaikyti savo miesto komandą Birštono „Milasta“ namų rungtynėse, o jų vis daugėjo. Naujai susikūrusi kurorto komanda tvirtu žingsniu žengė aštuntfinalio link. Aštuntfinalio serijoje, komanda ne vienam sirgaliui patampė nervus, kova buvo iki paskutinio prakaito lašo, serija pralošta 1:2. Na, o Birštono „Milasta“ reguliarųjį sezoną baigė būdama Regionų krepšinio lygos B diviziono B grupės 6-je vietoje iš 13 galimų komandų.
Dar nenuslūgus emocijoms Birštono „Milasta“ treneris Aurimas Liuiza pasidalino savo mintimis apie pirmąjį RKL sezoną. “Labai džiaugiuosi pirmuoju sezonu Regionų krepšinio lygoje. Esu tikras, kad mes esame verti žaisti šioje lygoje, o kitąmet stengsimės užsibrėžti bei kryptingai siekti ir kur kas aukštesnių rezultatų. Noriu padėkoti savo komandos žaidėjams už ryžtą, azartą, gerą emociją komandos viduje. Kaip treneris aš augau kartu su savo žaidėjais, man kiekviena pergalė buvo vertinga. Džiaugiuosi, kad 10 metų išdirbtų šioje sferoje davė apčiuopiamos naudos – užaugo rezultatyvūs žaidėjai, kurie ne tik papildė komandą, bet ir ženkliai prisidėjo prie komandos laimėjimų. Na, o mažieji mano auklėtiniai pilnai įsiliejo į komandos gyvenimą – sirgo už mylimą komandą, garsiai palaikė komandą rungtynių metu ir ėmė lygiuotis į komandos žaidėjus, patyliukais svajodami kada nors vėliau vilkėti pagrindinės Birštono komandos marškinėlius. Kadangi šį sezoną kojas jau apšilome, žinome kaip kas vyksta, kitą sezoną pabandysime susistyguoti pilnai komandos veiklą, pasiruošimo ciklą bei kryptingai sieksime užsibrėžtų maksimalių tikslų”.
Ne tik komandiniai laimėjimai džiugina. Vertėtų paminėti ir asmeninius pasiekimus 2022 – 2023 metų RKL sezone. Birštono komandos kapitonas Dominykas Jurgelionis sugebėjo ne tik ženkliai pasižymėti RKL sezone, bet ir 2022 – 2023 metų RKL organizuotoje žvaigždžių dienoje. Jis snaiperio konkurse iškovojo garbingąją 2 vietą!
Pakalbintas Biršono “Milasta” komandos vadovas Kristupas Bubnys pasidžiaugė kad buvo pasiektas pagrindinis išsikeltas tikslas - įtraukti bendruomenę, valdžią ir verslą siekti vieningo tikslo, t.y. pergalių. “Esu laimingas, kad padarėme pradžią naujų tradicijų, tokių kaip krepšinio komanda, kūrimas mažame kurortiniame miestelyje – Birštone. Džiugu, kad kurorto gyventojai gausiai lankė ir palaikė komandą. Labiausiai džiaugiuosi pagal paskirtį išnaudota kurorto infrastruktūra bei nauju sporto centru. Turiu vilties, kad naujai atvertas sporto istorijos lapas Birštone bus puoselėjamas ir dar labiau klestės”. Birštono “Milasta” komandos vadovas dėkoja treneriams bei visiems komandos žaidėjams už kovingą sezoną. Dėkoja sirgaliams ir rėmėjams, kurie palaikė komandą sezono metu.
Birštono „Milasta“ komanda bei vadovybė dėkoja visiems prisidėjusiems prie klubo plėtros, rėmėjams ir partneriams bei, žinoma, sirgaliams!


Dėkojame komandos rėmėjams: UAB Milasta, Birštono savivaldybė, sanatorija “Versmė“, UAB “Milavita”, Birštono sporto centras, SETUPAD, labdaros ir paramos fondas Perlo parama, mėsainių restoranas BIR.BUR.BAR., Tango print, raskAkcija.lt, informacinis rėmėjas - Krašto vitrina.